EQ-painting

EQ-painting

fredag 9 maj 2014

Konstresa i vackra våren

För ett par veckor sedan sprang jag på en Sensus-kollega på Konstcaféts fina uteservering. Via en konstnärskollega till Sofia som hade vägarna förbi kom samtalet in på vårens konstresa. Spännande tyckte jag det lät och då bjöd Sofia spontant med mig, att bli stödmedlem och följa med på resan. Jättekul och klart att jag nappade.

Resan var idag och bussen stoppade första gången för fika på Lizzies café. Härlig miljö och jättegott bröd med Kvibille-ost på toppen. På övervåningen försäljning av hantverk och miniloppis i en hörna. Rekommenderar starkt ett besök.

Sedan gick färden till  Ljungbergmuseet i Ljungby. Förutom grundaren Sven Ljungbergs verk fick vi lära känna hans fru Ann Margret Dahlquist-Ljungberg, plus en utställning av Bertil Almlöf. Den sistnämnde hann vi mest passera, för det var mycket och se och inte minst levandegjorde guiden Sven Ljungberg för oss. Hon hade hunnit jobba tillsammans med honom flera år och det är något speciellt med att få information från en sådan källa.

Från Ljungby åt Laholm till, Lagan en förbindelselänk som åtminstone hade stor betydelse för Sven Ljungberg. Hans vattenman kommer jag sent glömma.

I Laholmstrakten ligger Hishult och där finns Konsthallen i Hishult. När vi kom dit var säkert de flesta intresserade av den förbokade lunchen och den gjorde oss inte besvikna. I en vacker matsal med färgstarka målningar började vårt besök. Vid kaffet kom grundaren, konsthallsägaren och tillika gästgiveriägaren och berättade om verksamheten. Fascinerande vad en människa med visioner och vilja kan åstadkomma!

Utställningarna var både i skulpturparken och på flera andra ställen. Många olika intryck och tillfälle för alla att hitta sina favoriter, om det så var Doris Bloom, Björn Wessman, Bengt Orup, Peter Tillberg eller någon annan. Själv gillade jag Tillbergs huvudfotingar starkt (ännu finare ute än på detta foto).

På hemresan stannade vi i Laxbutiken för en sista fika - vi har inte behövt svälta på resan - men allra mest har vi blivit matade med många olika konstnärliga uttryck och otroligt vacker natur längst vägen. Många dramatiska moln på himlen men inget regn på oss. Kunde det varit bättre?

Otroligt tacksam för att ha fått möjlighet att följa med på denna resa. Stort tack till Göteborgs konstnärsklubb, och hoppas på fler fantastiska konstresor, vilket det säkert blir med resledarna Sofia och Ingrid vid rodret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar