EQ-painting

EQ-painting

söndag 9 mars 2014

Lycklig nu, vårkänning

Så här skrev jag igår:

Känns skönt att ha manifesterat jämlikhet och mänsklighet genom en så enkel sak som att gå tillsammans från Gustaf Adolf torg till Götaplatsen.

Det var mycket värme där, inte i luften så mycket fast solen sprack igenom igen lagom till vi började. Värmen kom ifrån gemenskapen, människor som vill göra skillnad, tillsammans.

Idag har jag mer ägnat mig åt att så kallad egentid med maken. Kvalitetstid kanske? Innan jag går igång på dessa ord så kan jag tala om vad vi gjorde.

Vi åkte ut till Askims camping, där parkeringen till vårt stugområde finns. Men vi gick inte till stugan först utan åt andra hållet. Vid Askimsbadet håller de på att bygga en lång pir och solbrygga. Vi undrade lite över vad det är, en solbrygga, men det blir säkert bra. Vi badar ändå inte på den sidan utan på Marholmen, mitt emot. Hoppas bara att de bygger upp bryggan där också. Det fuskbygget som försvann i höstens storm, vad hette den nu igen?

Jag tyckte att bryggan som kom på plats förra våren såg ut mer som ett salsgolv, eller en inneveranda. När den blåst sönder i två bitar som låg längst in i viken kunde man se - det var vinkelhakar som absolut mest hade platsat på en inneveranda och vanliga simpla skruvar...

Pålarna står dock kvar i vattnet och jag hoppas verkligen att det blir en ny brygga till våren. Vill kunna dyka i. Längtar.

Vid stugan blommade blåsipporna. Den lilla tuva jag fick med mig från barndomens Skeppsudden så de är speciella för mig. Jag rev lite i gamla vissna växter och slet upp lite humle. Tog en kopp kaffe i solen - våren 2014 är invigd :-)

Mer ljus på vår uteplats efter att två jättegranar i slänten blåst ned i stormen. Inget ont som inte har något gott med sig.

Gillar träd men gillar ljuset också. Med våren återvänder ljuset. Varje år. Lika fantastiskt varje år.

Välkommen våren!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar