EQ-painting

EQ-painting

onsdag 4 mars 2015

Män och kvinnor ska få vara människor

Rubriken idag är ett citat av Genusfotografen som fick hjälpa Johan Rheborg och Henrik Schyffert att bli mindre stereotypa "medelålders vita män" och fotografer i andra säsongens första program av Alla är fotografer.

"Nakenhet är inte läskigt men blir det om det bara är till för betraktaren". Inte ordagrant men citat av Emilia Bergmark-Jiménez som också hjälper herrarna.

Blir genast irriterad på att den tidigare medhjälparen är omnämnd i presentationen. På SVTPlay, som det är länkat till ovan, står det:

Johan ska porträttera en chef med stor makt utan att använda sig av slitna könsklichéer och Henrik ska plåta en kommersiell underklädesreklam som inte får vara sexistisk. Som coach har han sin värsta fiende - "Genusfotografen" Tomas Gunnarsson. 

Varsin coach men den kvinnliga inte omnämnd.... Om de nu ska "göra en pudel" kan de väl göra det ordentligt?

Fast, bortsett från den tabben så är programmet intressant med exemplen och hur de arbetar med dagens uppgift att komma bort från stereotyperna. Hoppas att många ser detta och sedan reflekterar och agerar utifrån insikterna. Då kan det kanske bidra till en förändring.

Se programmet och ta bättre foton. Och, klaga på de aktörer som fortsätter i stereotypa spår.


#blogg100, dag 4 av 100.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar