EQ-painting

EQ-painting

onsdag 9 april 2014

Liten reserapport

Kväll igen, hemma igen.

Jag har haft det fint i Hällevadsholm - hjärtat i Bohuslän - så lyder deras slogan. 772 innevånare enligt Wikipedia.

Igår på eftermiddagen blev jag bjuden på biltur via Tanum, Edsvik, Grebbestad, Fjällbacka och Hamburgsund = många av kustens pärlor.
Fast allt var i regngrått, i naken vårvinterskrud.
Ganska skönt med biltur då.

Vi gick en promenad i regnet också, på kvällen. Två sjöar - Vässjevattnet och Kolstorpevattnet - och en massa katter, men inte en människa mötte vi. Kanske en bil.

Idag gick vi en längre promenad, också nu i regn. Ganska kallt också, bara fem ynka grader, när man nästan vant sig vid vår. Å andra sidan var vi eniga om att det är bra att grönskan stannar upp lite, så att inte allt kommer som en explosion och vi riskerar att missa allt.

Svällande knoppar och slokande vitsippor. De vill öppna sina ansikten mot solen.
Vackra buskar som vi inte visste vad det var.
Skickade upp ett foto till gruppen blommar.nu på Facebook. Inom fem minuter hade vi två svar.
Druvfläder var det.
Något senare kom uppgiften om att de svarta bären är giftiga. Helt annat än den fläder som blir så god saft av med andra ord.
Men vacker var den i sin knoppande vårskrud.

Många samtalsämnen har hunnits med, om vatten som runnit under broarna, tiderna som har förändrats, och om nutida hjälpmedel och dess möjligheter.
Den här resan har jag inte klagat på tekniken, har i stället lärt ut lite grunder kring webb-mejl och visat saker som just blommar.nu ovan.
Men GPS-en i mobilen struntade jag i. Hade en gammaldags kartbok där resan givetvis gick över en skarv, det var trots allt hela 12 mil enkel väg :-)

Möten mellan då och nu, traditionellt och nytt, invant och nytänkt. Nyttigt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar